onsdag 10 augusti 2011

Pillershoppning

Igår fick jag lite piller på posten! Efter att ha känt mig lite trött ett tag tänkte jag vara på den säkra sidan och fylla kroppen med lite saker som annars kan vara svåra att få tag på.

Den ena sorten är veganska DHA-piller som annars brukar finnas i fiskolja men som istället är gjorda på algolja. Både bättre för djuren och för en själv eftersom man inte får med massa tungmetaller i den vegetabiliska kapseln.

De andra pillren var rena multivitaminpiller som är specialutformade för veganer. De innehåller allt man behöver för att vara på topp! Dessutom är "vegan" inristat på varje piller.


På tal om det här med tillskott så är det vanligt att folk tycker att det verkar bökigt med piller varje dag och jag har varit en av dem. Jag har alltid tänkt att det är bättre att få i sig allt via ordentlig mat, men tyvärr blir det svårare för var dag eftersom åkermarkerna vi odlar på med allt mer utarmade.

En medlem på vegan.nu skrev en intressant sak om tillskott som jag gärna vill dela med mig av och som man kan använda i argumentationer för och emot tillskott:

"Folk som inte tar tillskott är antingen självdestruktiva eller dumma i huvudet och folk som uppmanar andra att inte ta tillskott är en direkt fara för sin omgivning.

[...]

"Alla" tar tillskott i och med att det sker en berikning av vardagslivsmedel (komjölk är berikad med D-vitamin, i vissa länder berikas mjöl med folsyra för att minska risken för ryggmärgsskador hos barn osv). Som köttätare tänker man mindre på det eftersom man inte måste ta en tablett på morgonen eller kvällen.

Som vegan äter man lite annorlunda. Man slipper en del skit som köttätare får i sig men man får lägga till sånt de får utan att tänka på det. Antingen får man dricka berikad sojamjölk eller havremjölk, eller så får man ta en tablett, det är inte svårare än så. Om alla var veganer skulle man förmodligen berika vardagsgrejer på ett annat sätt så folk slapp tänka på det själva men nu är det inte så tyvärr."

1 kommentar:

  1. Ogillar, man kan få i sig allt utan att ens ta några tillskott alls bara för man är vegan "MÅSTE" man inte ta en tablett morgon o kväll.. inte om man har en balanserat kost

    SvaraRadera