onsdag 29 september 2010

Amazing Ombah smoothie!

Nu sitter jag här och smuttar i mig en härligt smoothie. Det blev en gammal hederlig Ombah smoothie (i engelskan särskriver man). I dagens smoothie finns 2 ganska små bananer, 2 dl apelsinjuice, en skvätt linföolja, en liten näve havregryn, en ännu mindre näve chiafrön och 1 tsk spirulinapulver.



En sak som jag stör mig på. Ja, en till sak. Det är all försäljningshets kring hälsosamma saker och hur de alltid sätter skyhöga priser på t.ex. gojibär i hälsokostaffärer. Det är väl antagligen inte hälsokostaffärernas fel att det är dyrt utan det ju leverantörernas fel. Så fort något är hälsosamt kan företag sätta sitt märke på det och sälja det till sjuka överpriser. Renée Voltaire är en av dem. Jag höll på att tappa hakan när jag öppnade hennes misosoppalåda och upptäckte att påsarna där i var något billigt tyskt märke. Hon har alltså bara köpt in sådana, lagt dem i en låda med hennes namn på och sålt dem dyrt.

Men ändå... Jag tycker att det är bra med dyr mat. Dels för att den mesta ekologiska maten är dyr men också för att det hindrar oss att spendera pengar på onödiga saker. Konsumtion, eller shopping om man hellre kallar det så, är nog en av de vanligaste drogerna idag. Folk vill bara ha mer och mer. En vän till mig hade en teori om shoppingberoende - hon trodde det är kvar från stenåldern då vi var samlare. Det kan vara så, men betyder det att de som älskar shopping är lite minde utvecklade stenåldersmänniskor? Tåls att tänka på.

2 kommentarer: