torsdag 23 september 2010

Hej igen!

Det var ett tag sedan. Vad gör du nu för tiden? Jaha. Varför jag inte har bloggat? Det vet inte jag heller. Äh, ibland blir det så - man är på topp och sjunker rakt ner i botten. Lite sur är jag på mig själv över att jag aldrig färdigställde "Vad äter en
vegan?". Men livet är långt så jag har många dagar på mig att fixa klart!

Jag är nog ganska anti av mig. Fast ändå på ett positivt sätt. Egentligen är jag bara anti samhällsnormerna. Jag skulle hellre säga att jag är pro (alltså för, men pro låter coolare). Pro veganism, pro nykterism, pro att sakta ner samhället, pro rättvisa, pro fred och allt annat som är bra. Det är för mycket anti idag (säger jag som har en pin på min ryggsäck med ett överkryssad moderat-m). Dock tror jag att det behövs både pro och anti för att man ska komma någonstans här i världen. Motståndare ska även vara förespråkare. Förespråkare ska även vara motståndare. Man måste visa att en annan värld är möjlig samtidigt som man motarbetar den nuvarande världen.

Igår när jag hade ett infobord på stan med Djurrättsalliansen så kom det fram en kvinna och pratade med mig. Hon sade att hon brydde sig om djuren, men att hon inte direkt gjorde någonting. Jag förklarade för henne att om man äter vegetariskt bara några gånger i veckan så gör man skillnad. Det jag fick till svar då var än en gång "Men så länge man bryr sig, så är det lugnt". Så är det inte. Självklart ska man bry sig, men då ska man väl även försöka göra något åt det. Det måste man för att kunna må bra i sig själv. Att bara se på utan att göra någonting dödar själen.

Jag vet inte vad jag ville egentligen med det här inlägget. Egentligen tänkte jag lite snällt förklara varför jag inte har bloggat på länge, fast sådana inlägg har jag skrivit förut och då har jag alltid lovat att jag ska bli bättre. Jag tänker inte lova någonting. Jag tänker ta det i min takt.

(Nu när jag läser igenom inlägget märker jag att jag aldrig riktigt kom till någon slutpunch. Den får ni hitta på själva.)

1 kommentar: