lördag 10 juli 2010

Du är inte odödlig

Här i det västerländska samhället verkar vi inte tro på döden. Det är inte många av oss som har sett en död människa eller förlorat någon i förtid. I fattiga länder där det råder svält och fattigdom är befolkningen mer vana vid döden eftersom att det är en del av vardagen. De är väl medvetna om att de kommer dö.

Även fast det ser ut så så är västerlänningar mer rädda för döden än vad den fattiga delen av världen är. Det beror på att vi inte respekterar livet på samma sätt som de gör. Vi har det ju bra, lever flådigt och mat finns alltid på bordet. Vi kan välja hur vi vill leva (ganska mycket i alla fall). Ändå så ser jag varje dag folk som slösar bort sina liv på att bli feta av ohälsosam mat, röka tills lungorna blir svarta, supa tills levern inte orkar mer osv.

Det finns massor med organisationer och tv-program som försöker få folk att inse att detta beteende är farligt för en själv. Media försöker hjälpa till men folk tror inte på annat än skvallertidningar - när det kommer till en själv blir det jobbigt och omständigt.

Det är bara du som bestämmer över hur du ska må. Ge fan i allt grupptryck och lyssna på vad folk har att säga. Du är inte odödlig, men genom att förstå att du inte är det så kommer du ett steg närmre odödlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar